Tuesday, January 6, 2015

Buang saka keluarga.

Salam Sejahtera,

Saya rasa masih belum terlambat lagi untuk mengucapkan selamat menyambut Maulidul Rasul dan selamat tahun baru 2015 kepada pembaca setia blog saya. Maaf kerana sudah lama tidak "update"blog saya ini.

Sempena tahun 2015 ini saya ingin  mengucapkan ribuan terima kasih kepada anda yang datang berurut dengan saya dan sentiasa memberi sokongan yang tidak berbelah bahagi . Bukan mudah menjadi seorang terapi urut tradisional ini, berbagai dugaan harus diterima dan kata-kata yang berbaur hinaan yang dilemparkan.

Tapi Alhamdulillah sehingga kini saya masih bernyawa dan terus bangun untuk membantu sahabat-sahabat . Kerjaya sebagai seorang terapi ini memerlukan kekuatan minda yang mantap dan seiring dengan kekuatan fizikal, emosi dan spritual . Bila anda mengurut seorang pesakit, anda perlu bersedia menerima berbagai "energy" baik atau buruk.

Untuk kali saya ingin berkongsi sesuatu kisah tentang seorang pelanggan . Saya namakan dia sebagai "A" anak muda yang berasal dari Trengganu ( kebanyakan pelanggan saya ramai dari pantai timur Kelantan,Ttrenggan dan Pahang). A seorang anak muda yang peramah dan mudah mesra, tapi dia memberitahu bahawa dia mengalami sesuatu yang pelik jika dia ingin menghampiri perkasa maksiat. Contoh terbaik yang diberikan ialah ketika dia ingin melakukan hubungan seks dengan salah seorang teman wanitanya. Dia seakan-akan nampak wajah ayahnya bila berada dalam bilik itu. Bukan sekali tetapi setiap kali ia ingin melakukannya perkara sama akan berlaku. Apabila dia bertanya kepada ayahnya tentang perkara itu, amat mengejutkan apabila ayahnya berkata bahawa memang dia ada di situ.

Sejak itu dia berhenti dari ingin melakukan perkara maksiat, yang menjadi masalahnya ialah kerana dia akan berkahwin. Adakah ayahnya akan ada ketika dia ingin bersama isterinya nanti??? perkara itu cukup menghantuinya. Saya rasa ada sesuatu yang tidak kena dengan ayahnya. Saya bertanya adakan ayahnya mempunyai saka atau mengamalkan ilmu-ilmu tertentu. Jawapan yang diberikan begitu bersahaja dan tanpa rasa bersalah. Memang ayahnya mempunyai saka dan mengamalkan ilmu tertentu untuk menjaga anak cucu dan untuk kekuatan tenaga batin. Dia juga mempunyai saiz z#k@r yang amat luarbiasa.Pengalaman sebagai seorang terapi dia merupakan yang paling besar pernah saya lihat.

Kepada sahabat saya jika ada keluarga anda mempunyai saka atau mengamalkan ilmu-ilmu tertentu baik pergi berubat dengan orang-orang soleh kerana ini akan memberi kesengsaraan kepada anak cucu anda nanti. Sekarang semasa sihat memang tidak ada apa yang berlaku tetapi bila anda semakin lemah dan uzur banyak perkara yang tidak di undang berlaku.
Bagi A apa yang boleh saya katakan baik berbincang dengan ayahnya supaya buang segala benda "semak kubur" itu.

Okeylah cukup rasanya saya bercerita tentang perkara itu, akan datang pasti saya akan bercerita dan berkongsi lagi dengan anda.

Yang baik daripada ALLAH S.W.T yang buruk daripada kita Manusia.

Wassalam.

PINDAH KE LOKASI BARU.

Assalam,

Mulai tahun Jan 2015 ini saya telah berpindah ke lokasi di bawah ;-

No 103 Jalan TC 1/3A
Taman Cemerlang
Setapak Kuala Lumpur.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya En Shafie 012-2271183.