Tuesday, January 22, 2013

DAUN HALIA
Daun halia sangat berguna dalam arena perubatan tradisional . Namun begitu tidak semua orang tahu bahawa daun halia ternyata berguna untuk membantu menguat saraf dan otot pada zakar. Ia mengandungi sineol, sitral dan phellandren.
Caranya :
1. Rebus 10 helai daun halia dengan air biasa.
2. Biarkan sampai mendidih selama 15 minit.
3. Masukan dalam timba air rebusan itu bersama sedikit daunnya.
4. Tuangkan air pada air rebusan tadi supaya menjadi suam, dan gunakan untuk mandi. Juruskan airnya pada bahagian zakar dan pundi-pundi telur lebih banyak.
5. Setelah mandi air rebusan daun halia itu, cubalah pergi ke pantai. Cari tempat yang terus terkena sinaran matahari.
6. Buatkan lubang di pasir di tepi pantai itu, dalamnya sampai ke batas antara dada dan ke pangkal lengan di bawah leher.
7. Yang terbaik sebelum merebus daun halia itu telah menyediakan lubang yang dimaksudkan itu, dan akan lebih baik lagi jika untuk ke pantai tidak memakan masa yang lama.
8. Setelah segalanya sudah siap, masuklah le dalam lubang pasir ( ditepi pantai itu) , yang biasa di panggil mandi rendam pasir.
9. Rendamkan diri dalam lubang pasir itu, antara tiga puluh minit, dalam keadaan berdiri tegak, dengan memakai seluar pendek . Waktu yang baik antara pukul 8.30 hingga 9.00 pagi, jangan lebih dari pukul 10.00 pagi.
10. Lakukan seminggu dua kali, In sya Allah akan mendapatkan perubahan dari segi fizikal. Saraf otot pada zakar dan peredaran darah akan lebih berfungsi.
Bagi rumah yang jauh dari pantai tak perlu mengikut aturan sampai 10, cukup sampai ke 4 sahaja.
( Sumber daripada – Rahsia lelaki ( AS-SYEIKH MUCHTAR A.B ) Saya akan update lagi petua-petua atau amalan yang penting untuk kesihatan lelaki.

No comments:

Post a Comment